flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги держави Російська Федерація

04 квітня 2023, 12:55

Повідомлення у справі № 915/428/23

 

Господарський суд Миколаївської області повідомляє державу Російська Федерація, як відповідача про те, що ухвалою Господарського суду Миколаївської області від 03.04.2023 (суддя Ржепецький В.О.) було відкрито провадження у справі № 915/428/23 за позовом Фізичної особи-підприємця Косого Кірілла Денисовича до відповідача: держави Російська Федерація про відшкодування майнової шкоди. Розгляд справи постановлено здійснювати за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 03 травня 2023 року о 10:40.

Судове засідання відбудеться за адресою: м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

 

Додатково суд повідомляє державу Російська Федерація про те, що вищевказаною ухвалою було встановлено відповідачу строк у 15 днів від дня отримання даної ухвали для надання суду відзиву державною (українською) мовою з посиланням на номер справи, оформленого у відповідності до вимог ст. 165 ГПК України, з доданням до нього: доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Попереджено відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 9 ст. 165 ГПК України).

Крім того, повідомлено, що відповідач має право в 5-денний строк від дня отримання відповіді на відзив оформити та направити суду та іншим учасникам справи заперечення з дотриманням правил, встановлених статтею 167, частинами 3-6 статті 165 ГПК України.

Крім того, судом роз’яснено учасникам справи можливість:

- подання пояснень, заяв чи клопотань на адресу суду: за допомогою електронної пошти: inbox@mk.arbitr.gov.ua; за допомогою сервісу «Електронний суд»; засобами поштового зв’язку: 54001, м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14;

- використання відеоконференцзв’язку для участі в судовому засіданні поза приміщенням суду.

 

Головуючий суддя: Ржепецький В.О.

 

Електронна копія ухвали розміщена в мережі Інтернет за адресою: http://www.reyestr.court.gov.ua/.

 

Дата розміщення інформації на сторінці Господарського суду Миколаївської області на офіційному вебпорталі «Судова влада України» в мережі Інтернет у розділі «Новини» – 04.04.2023.