flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Господарському суді Миколаївської області відбулися вибори голови і заступника голови суду

08 листопада 2018, 17:09

Відповідно до ст. 120 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» повноваження судді припиняються з наступного дня після досягнення ним шістдесяти п’яти років.

У зв’язку з досягненням шістдесяти п’яти років суддею Василякою Костянтином Леонідовичем, який обіймав посаду голови Господарського суду Миколаївської області, та прийняттям Вищою радою правосуддя рішення про звільнення його у відставку у Господарському суді Миколаївської області 06 листопада 2018 року відбулися збори суддів для обрання голови суду та його заступника відповідно до вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02.06.2016 № 1402-VIII. 

Згідно з ч. 3 ст. 20 зазначеного Закону голова місцевого суду та його заступник обираються на посади зборами суддів шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів відповідного суду строком на три роки, але не більш як на строк повноважень судді, у порядку, визначеному законом.

Вибори голови та заступника голови суду проходили шляхом таємного голосування, яке забезпечила лічильна комісія, обрана суддівським корпусом суду. Таємне голосування відбулось із дотриманням законодавчих норм, що регулюють процедуру виборів голови суду та його заступника. До списку кандидатур було внесено суддів, які надали свою згоду балотуватися на адміністративні посади. Під час обговорення кандидатур було враховано досвід роботи, професійні та особистісні якості суддів, їхню здатність ефективно розв’язувати проблемні питання діяльності суду. Представники суддівського корпусу зауважили, що роботу суду організовано на високому рівні, забезпечено стабільність функціонування суду, постійно проводиться робота з підвищення якості правосуддя.

На підставі протоколу про результати таємного голосування на посаду голови суду обрано суддю Мавродієву Марину Володимирівну, на посаду заступника голови суду — суддю Ткаченка Олександра Васильовича.

Відповідно до Закону зазначених суддів обрано на адміністративні посади строком на три роки, але не більш як на строк повноважень судді, у порядку, визначеному законом.