flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вручено відзнаку «Юрист року Миколаївщини» помічнику судді Господарського суду Миколаївської області

15 грудня 2020, 10:06

11 грудня 2020 року з нагоди Дня прав людини у прямому ефірі телекомпанії «ТАК-ТВ» на засіданні Миколаївського телевізійного прес-клубу відбулось урочисте вручення нагород «Юрист року Миколаївщини». У номінації «Працівник господарського суду» відзнаку «Юрист року Миколаївщини» вручено  помічнику судді Господарського суду Миколаївської області Прокопцовій Маргариті Андріївні.

Вручення відзнаки «Юрист року Миколаївщини» відбувається в Миколаєві вже дев’ятий рік поспіль. Щорічне вручення цієї нагороди приурочене до проведення Всеукраїнського тижня права, започаткованого Указом Президента України від 08 грудня 2008 року. Тиждень права включає День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення 10 грудня 1948 року Генеральною асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини.

Відзнака «Юрист  року Миколаївщини» — це перший та єдиний в Україні регіональний проект, у рамках якого відзначають найкращих юристів-професіоналів. Громадську відзнаку «Юрист року Миколаївщини» заснувала 2012 року Миколаївська обласна організація ВГО «Союз юристів України» спільно з Миколаївською обласною громадською організацією «Союз юристів Миколаївщини». Проект об’єднав юристів державної сфери та громадського і приватного секторів.

Метою проекту є підвищення престижу правників, популяризація професії юриста в суспільстві та заохочення юристів до освітньої, правозахисної діяльності, юридичного виховання громадян.