flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пішов із життя видатний учений-правознавець, суддя у відставці Валерій Сергійович Балух

25 лютого 2021, 08:02

На 73-му році життя пішов із життя один з найвидатніших правознавців нашої країни — заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, полковник юстиції, суддя у відставці Одеського апеляційного господарського суду у відставці, голова Одеського апеляційного господарського суду з грудня 2001 року по жовтень 2013 року.

Валерій Сергійович Балух зробив значний внесок у розбудову правової держави в Україні. Він брав активну участь у розробленні концепції «Судово-правової реформи», Господарського процесуального кодексу України, проєктів Законів України «Про статус суддів», «Про судоустрій України», «Про порядок призначення та звільнення з посади професійного судді».

Валерій Сергійович є автором наукових праць і безлічі наукових та історичних статей. Серед його наукових праць – монографії «Одеський арбітражний суд – два століття історії» (2001), «Історія комерційних судів» (2006), «Два століття історії господарського правосуддя» (2008).

Відзначений численними орденами, медалями й грамотами.

Колектив Господарського суду Миколаївської області з глибоким сумом сприйняв звістку про смерть Валерія Сергійовича. Життєвий шлях Валерія Сергійовича є зразком неймовірної працездатності, людської гідності, життєвої мудрості.  

Господарський суд Миколаївської області висловлює щире співчуття з приводу тяжкої втрати родині, близьким та колегам Валерія Сергійовича Балуха. Високий професіоналізм  Валерія Сергійовича, його відданість своїй справі  назавжди лишаться у вдячній пам’яті українських юристів.