flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся робочий візит керівництва Одеського апеляційного господарського суду до Господарського суду Миколаївської області

22 липня 2014, 17:35

22 липня 2014 року голова Одеського апеляційного господарського суду Н.С. Морщагіна, заступник голови Одеського апеляційного господарського суду В.І. Жеков відвідали з робочим візитом Господарський суд Миколаївської області.

У рамках візиту керівництво суду апеляційної інстанції ознайомилось з роботою Господарського суду Миколаївської області. 

У ході робочої зустрічі з головою Господарського суду Миколаївської області К.Л. Василякою, заступником голови Л.І. Васильєвою було обговорено низку актуальних питань, що виникають в організаційному забезпеченні діяльності суду й у судовому процесі, та окреслено найближчі перспективи вдосконалення роботи.  

Голова суду К.Л.Василяка неодноразово наголошував на важливості співпраці з судами вищих інстанцій у сфері отримання методичної допомоги. Зокрема, дуже важливим для забезпечення роботи суду першої інстанції на належному рівні є запозичення позитивного досвіду апеляційного суду. 

З огляду на це, під час візиту відбулась зустріч керівництва Одеського апеляційного господарського суду із суддівським корпусом Господарського суду Миколаївської області, в ході якої голова апеляційного суду Н.С. Морщагіна висвітлила деякі проблемні аспекти розгляду окремих категорій справ у суді першої інстанції. Також під час спілкування із суддівським корпусом було проаналізовано результати розгляду апеляційною інстанцією апеляційних скарг на судові рішення суду за результатами І півріччя 2014 року. 

Судді Господарського суду Миколаївської області та керівництво апеляційної інстанції обмінялись досвідом щодо вирішення проблем забезпечення єдності судової практики. 

Зокрема, судді Господарського суду Миколаївської області приділили велику увагу випадкам скасування судових актів про відстрочку чи розстрочку виконання судового рішення. На думку суддів, прийняття, скасування чи зміна таких судових актів потребують особливо виваженої правової позиції суддів судових інстанцій усіх рівнів. У ході обговорення судді наголосили, що суд першої інстанції, приймаючи рішення про відстрочку чи розстрочку виконання судового рішення, якнайкраще обізнаний із процесами в економіці рідної області, а отже має всі можливості для ретельного вивчення економічних чинників та всіх обставин справи, що впливають на прийняття правильного рішення. Крім цих питань, учасники зустрічі обговорили інші питання судової практики.

На завершення зустрічі керівництво Одеського апеляційного господарського суду надало вичерпні відповіді на запитання щодо проблемних питань, які виникають під час розгляду справ різних категорій. 

Підбиваючи підсумки візиту, сторони висловилися за продовження ефективної взаємодії.  

Господарський суд Миколаївської області щиро дякує голові Одеського апеляційного господарського суду     Н.С.Морщагіній та заступнику голови Одеського апеляційного господарського суду В.І. Жекову за ґрунтовне професійне обговорення проблем, що виникають в діяльності суду першої інстанції, розуміння проблем в організації роботи Господарського суду Миколаївської області й допомогу в їх вирішенні.