flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Господарському суді Миколаївської області відбувся День відкритих дверей для студентів-правників

13 жовтня 2021, 09:01

12 жовтня 2021 року у Господарському суді Миколаївської області відбувся  День відкритих дверей для студентів-правників, в якому взяли участь студенти  юридичного факультету Чорноморського національного університету імені Петра Могили, студенти Миколаївського інституту права Національного університету «Одеська юридична академія» та  Миколаївського юридичного фахового коледжу Національного університету «Одеська юридична академія».  Захід організовано з нагоди святкування в Україні у жовтні Дня юриста, з метою підвищення рівня правової культури молоді.

Традиційно під час Дня відкритих дверей відбулась зустріч молоді з головою суду та керівництвом апарату. Голова суду Марина Мавродієва ознайомила гостей з принципами роботи суду, з особливостями господарського судочинства. Заступник керівника апарату суду Ганна Гуринчук ознайомила студентів з порядком проходження навчальної практики у суді. Розповівши про засади функціонування системи господарських судів, Марина Мавродієва запропонувала учням детальніше ознайомитися з роботою структурних підрозділів суду.

 

Під час екскурсії відділами суду, яку провели представники апарату суду,  юні правознавці дізналися про історію становлення господарського судочинства на Миколаївщині та про загальний порядок  звернення до суду,  отримали уявлення про роботу апарату суду та умови проходження державної служби тощо.

 

Також студенти відвідали відкрите судове засідання, в якому з цікавістю спостерігали, як розглядає судову справу голова суду Марина Мавродієва. Для переважної більшості студентів присутність на судовому засіданні у ролі глядачів стала можливістю отримати перший досвід ознайомлення із специфікою господарського судочинства.

Наприкінці заходу гості поділилися позитивними враженнями. У суді  сподіваються, що участь молоді у таких заходах вплине на їхній вибір особистого шляху в юриспруденції.