flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Допомога українським військовим: долучаймося!

25 вересня 2014, 12:06

4 вересня 2014 року відбулось чергове засідання Ради суддів господарських судів України, на якому обговорено питання щодо необхідності надання допомоги українським військовим та сім’ям загиблих, розглянуто можливі види і способи допомоги, які на сьогодні є найбільш актуальними.

На засіданні зауважено, що господарські суди беруть активну участь у наданні допомоги українським військовим та мирним мешканцям. Наразі окремі судді і працівники апаратів судів господарської юрисдикції мобілізовані та проходять службу в лавах Збройних сил України, Національної гвардії, інших військових формуваннях. Проводиться збір коштів на матеріальне і медичне забезпечення військовослужбовців. Така робота здійснюється постійно, і кожен самостійно обирає можливі способи надання зазначеної допомоги.

Голова Ради суддів господарських судів України О.С.Удовиченко запропонував доручити головам господарських судів скликати збори суддів відповідних судів для розгляду питання про необхідність допомоги військовослужбовцям Української армії та звернути на зборах особливу увагу на нагальність надання допомоги з медичного та іншого забезпечення військових, які зазнали каліцтва, поранень або інших ушкоджень здоров’я, а також на важливість підтримки членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції на Сході країни. 

На виконання рішення Ради суддів господарських судів України від 04.09.2014 № 310 «Про надання допомоги військовослужбовцям Української армії, членам їх сімей та іншим особам, постраждалим у подіях на Сході країни» у Господарському суді Миколаївської області 16.09.2014 відбулись збори суддів для розгляду питання надання допомоги українським військовим, підтримки сімей загиблих.

На засіданні присутніх поінформовано, що на момент скликання зборів у Господарському суді Миколаївської області, силами працівників суду, вже зібрано й перераховано кошти для підтримки військовослужбовців 73-го Морського центру спеціального призначення військово-морських сил збройних сил України, які брали участь в антитерористичних операціях Збройних сил України на Сході країни.

Також спільно з працівниками інших судів міста було зібрано кошти для придбання сучасного тепловізора для 79-ї аеромобільної бригади, військовослужбовці якої активно задіяні у проведенні антитерористичної операції на Сході країни.

Розуміючи особливу важливість належного і своєчасного матеріально-технічного та медичного забезпечення українських військових, збори суддів Господарського суду Миколаївської області прийняли рішення про вжиття заходів для продовження надання необхідної допомоги. 

Зокрема, було прийнято рішення відвідати Миколаївський військовий шпиталь, де проходять лікування військовослужбовці, які зазнали каліцтва, поранень та інших ушкоджень здоров’я в містах проведення антитерористичної операції на Сході країни для визначення обсягу необхідної допомоги пораненим та цьому лікувальному закладу. 

Результатом відвідування шпиталю стало надання адресної матеріальної допомоги двом пораненим військовослужбовцям — на протезування й реабілітацію. 

Триває налагодження контактів із керівництвом військових частин для надання допомоги з медичного й іншого забезпечення військовослужбовців, задіяних в антитерористичній операції на Сході країни, та для підтримки сім’ям загиблих українських військових.

У Господарському суді Миколаївської області вирішили, що допомога українським військовим надаватиметься з боку суддів постійно. Наступним кроком буде збір коштів для забезпечення матеріально-технічних потреб військовослужбовців у зоні антитерористичної операції на Сході країни.