flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Господарському суді Миколаївської області

07 жовтня 2014, 11:26

3 жовтня 2014 року в Господарському суді Миколаївської області відбувся День відкритих дверей, приурочений до Дня юриста, який, як відомо, у нашій державі відзначають 8 жовтня.

Колектив господарського суду радо зустрінув молодь із популярних у Миколаєві вищих навчальних закладів. Цього дня до органу судової влади завітали студенти-правники з Миколаївського інституту права НУ «Одеська національна юридична академія», Чорноморського державного університету ім. П.Могили, університету ім. В.О. Сухомлинського, університету ім. адмірала Макарова, університету «Україна».

День відкритих дверей у суді започаткував голова суду Костянтин Василяка. Перша зустріч майбутніх юристів і викладачів юридичних дисциплін з працівниками суду відбулась в жовтні 2011 року. Досвід спілкування із студентами у новому форматі виявився успішним, і в суді вирішили продовжити цю традицію.

Обмін досвідом між працівниками суду та студентами юридичних факультетів відбувається щорічно — під час навчальних практик на базі господарського суду. Порівняно з навчальними практиками День відкритих дверей відкриває для студентів додаткові можливості для ознайомлення з роботою суду.

Зокрема, цього року юні гості суду взяли участь у пізнавальній екскурсії відділами суду, під час якої дізнались про становлення господарського судочинства на Миколаївщині, про порядок звернення до суду та фіксації судового процесу, структуру апарату суду та особливості проходження державної служби. Студенти завітали до канцелярії та архіву суду, відділу забезпечення судового процесу, відділу кадрового забезпечення, бібліотеки й кабінетів керівництва суду, де мали змогу отримати відповіді на свої запитання про роботу суду. Традиційно під час заходу за традицією відбулась зустріч студентів із головою суду та керівником апарату суду. 

З метою вдосконалення професійної підготовки майбутніх фахівців, господарський суд забезпечив присутність студентів у відкритому судовому засідання під час розгляду справи суддею О.Г. Смородіновою. Студенти захоплено спостерігали за реальним судовим процесом. На думку керівництва суду, ознайомлення юних правників «наживо» із технологією судового розгляду є прекрасною можливістю набути першого професійного досвіду. 

 

 

У господарському суді сподіваються, що участь у цьому та в аналогічних заходах, які суд влаштовує для молоді, сприятиме підвищенню правової культури студентів і вплине на подальший шлях їхнього особистого професійного шляху.