flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському апеляційному господарському суді відбувся круглий стіл за участю суддів господарських судів

21 листопада 2014, 14:22

21 листопада 2014 року на базі Одеського апеляційного господарського суду відбулось засідання круглого столу, присвяченого проблемним питанням розгляду господарськими судами справ, пов'язаних з діяльністю морських портів та у сфері морських перевезень.

Організатором проведення круглого столу виступив Одеський апеляційний господарський суд спільно з Радою адвокатів Одеської області. Для обговорення проблемних питань було запрошено суддів господарських судів, які розглядають справи, пов’язані з діяльністю морських портів, а також представників органів державної влади, прокуратури, вищих навчальних закладів. Крім того, у роботі круглого столу взяли участь адвокати, представники портів та залізниць, спеціалізованих установ у сфері морського бізнесу тощо.

До всебічного діалогу в рамках круглого столу долучились і представники Господарського суду Миколаївської області — судді Адаховська В.С., Гриньова-Новицька Т.В., Мавродієва М.В. 

У рамках заходу обговорено проблемні аспекти розгляду спорів, що виникають із договорів морських перевезень та пов’язані з діяльністю морських портів. Розглянуто особливості арешту морських суден та стягнення портових зборів, проаналізовано актуальні проблеми застосування Кодексу торговельного мореплавства України. Не лишилися поза увагою учасників заходу і проблемні питання, пов’язані із створенням та функціонуванням Адміністрації морських портів України.