flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практична підготовка майбутніх юристів

27 листопада 2014, 15:55

Практика студентів  невід'ємна складова частина процесу підготовки спеціалістів у вищих навчальних закладах. Під час навчальної та виробничої практик студент отримує чітке уявлення про майбутню професію, вдосконалює наявні уміння та здобуває професійні навички з обраної спеціальності.

У Господарському суді Миколаївської області добре розуміють важливість практичної підготовки майбутніх юристів, яка у подальшому може суттєво вплинути на вибір особистого професійного шляху молодих правників. На базі господарського суду успішно проходять навчальну й виробничу практики студенти юридичних спеціальностей вищих навчальних закладів. Не останню роль у виборі бази практики відіграє той факт, що в суді створено всі умови для ефективної практичної підготовки молоді.

Цього року на базі Господарського суду Миколаївської області пройшли практику студенти Миколаївського інституту права Національного університету «Одеська юридична академія», Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова (спеціальність «Правознавство»), Чорноморського державного університету ім. Петра Могили, коледжу Миколаївського національного університету ім. В.О. Сухомлинського, Миколаївського коледжу бізнесу і права, Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка.

Також обмін досвідом між юристами-практиками та студентами юридичних спеціальностей відбувається не тільки у процесі навчальних практик, а й під час інших заходів (Днів відкритих дверей, пізнавальних екскурсій тощо), які влаштовує господарський суд з метою вдосконалення професійної підготовки молоді.