flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поповнення суддівського корпусу господарського суду Миколаївської області

07 березня 2012, 09:36

1 березня 2012 року в господарському суді Миколаївської області почала здійснювати правосуддя суддя Адаховська Віра Сергіївна. Спеціалізація нової судді — розгляд справ про банкрутство.

На посаду судді Адаховську В.С. призначено вперше, згідно з Указом Президента України № 83/2012 від 10 лютого 2012 року. Усього на посади в місцевих адміністративних, господарських та загальних судах України Президент 10 лютого призначив 58 суддів.

Добір кандидатів на посади суддів, призначених цього року,  вперше проводився Вищою кваліфікаційною комісією суддів України за новою процедурою, що передбачала складення анонімного тестування та кваліфікаційного іспиту.

Відповідно до статті 127 та частини першої статті 128 Конституції України нову суддю господарського суду Миколаївської області призначено строком на п’ять років. До цього часу Адаховська Віра Сергіївна працювала в Одеському апеляційному господарському суді.

Як відомо, рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України надано рекомендації щодо призначення до господарського суду Миколаївської області ще трьох суддів. Нові служителі Феміди поповнять суддівський корпус господарського суду найближчим часом.