flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пішов із життя видатний вчений-правознавець Ігор Гаврилович Побірченко

10 квітня 2012, 11:05

 

 

На 89 році пішов із життя один з найвидатніших правознавців нашої країни — заслужений діяч науки і техніки України, академік, доктор юридичних наук, професор Ігор Гаврилович Побірченко.

Колектив господарського суду Миколаївської області з глибоким сумом сприйняв звістку про смерть Ігоря Гавриловича, який віддав становленню арбітражного судочинства на Миколаївщині частку свого життя: з 1953 по 1956 рр. Ігор Гаврилович працював на посаді головного державного арбітра Миколаївського державного арбітражу.

Життєвий шлях І.Г.Побірченка є зразком неймовірної працездатності, людської гідності,  професійності та відданості своїй справі. Як відомо, 1992 року І.Г. Побірченко вперше в Україні створив Міжнародний комерційний арбітражний суд, а 1994 року — Морську арбітражну комісію, які очолював з дня їх заснування. Крім того, 28 років свого життя І.Г. Побірченко присвятив науково-викладацькій діяльності в Київському національному університеті ім. Т.Г. Шевченка, видав більше 230 наукових праць, підготував могутню плеяду науковців та юристів-практиків. Наукова діяльність професора І.Г. Побірченка, його висока професійна майстерність та вагомі досягнення на ниві судочинства були відзначені високими державними нагородами.

У ці скорботні дні господарський суд Миколаївської області висловлює щире співчуття з приводу тяжкої втрати родині, близьким та колегам Ігоря Гавриловича Побірченка. Життєва мудрість та високий професіоналізм Ігоря Гавриловича назавжди лишаться у вдячній пам’яті українських юристів.