flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відзначення 21-ї річниці створення системи господарських (арбітражних) судів України

06 червня 2012, 11:18

4 червня цього року виповнився 21 рік від дня прийняття Верховною Радою УРСР Закону «Про господарські суди», яким закладено фундамент системи спеціалізованих судів, що забезпечують сьогодні захист економічних інтересів кожного господарюючого суб’єкта в Україні.

Святкування дати заснування системи органів господарського судочинства є знаменною подією для всіх, чия праця активно впливає на дотримання законності у сфері економічних відносин у державі. Відзначаючи двадцять першу річницю утворення системи господарських (арбітражних) судів України, Вищий господарський суд України, а також місцеві та апеляційні господарські суди провели низку заходів.

Урочистості пройшли і в Миколаєві, де одну з гілок судової влади в державі представляє господарський суд Миколаївської області. 1 червня в установі, з нагоди свята, відбулися урочисті збори суддів та працівників апарату суду.

 З вітальною промовою до присутніх на зборах звернулася заступник голови суду Васильєва Людмила Іванівна, нагадавши про основні віхи в історії господарського судочинства. Оцінюючи внесок господарських судів у розвиток національної економіки, Л.І.Васильєва закликала працівників суду лишатися провідниками законності та правопорядку й побажала професійних успіхів у служінні обраній справі.  

        У піднесеній атмосфері свята найкращих працівників господарського суду Миколаївської області було нагороджено за сумлінну працю відомчими заохочувальними відзнаками, почесними грамотами та подяками. Так, нагрудним знаком Вищого господарського суд України «Почесний працівник господарського суду» нагороджено помічника судді С.В.Друзя, почесною грамотою Вищого господарського суду України та Ради суддів господарських судів України із врученням пам’ятного знаку — помічника судді І.С. Кушніренка. Грамотами Вищого господарського суду та Ради суддів господарських судів нагороджено помічників судді О.Г.Зінченко, А.А. Маліченко.

З нагоди свята господарський суд радо приймав вітання від Державної судової адміністрації, органів влади та місцевого самоврядування. Почесними грамотами територіального управління Державної судової адміністрації в Миколаївській області, Миколаївської обласної держаної адміністрації, Миколаївської обласної ради, Миколаївської міської ради, а також грамотами господарського суду Миколаївської області  відзначено ряд працівників суду: Н.С.Войтовську, О.В.Кондратову, А.С.Гребенюк, Д.М.Крумаленко,  Л.М.Новікову, М.А.Вязовського, С.П.Бахметьєву, Н.А.Солошенко, А.О.Пономарьову, Г.О.Дєньговську, С.М.Сулейманову,  Н.О.Агафонову, Г.В.Попович, В.А.Марунчак, О.М. Коханова, С.Л. Пруднікову та інших.

         Не зайвим буде нагадати, що незадовго до святкування річниці створення господарських судів колектив господарського суду Миколаївської області збагатився молодими кадрами, які нині успішно беруть участь у здійсненні правосуддя. Зокрема, у травні поточного року суддівський корпус господарського суду Миколаївської області поповнили вперше призначені судді — Бритавська Юлія Сергіївна та Олейняш Еліна Михайлівна. Спеціалізація нових служителів закону — розгляд усіх категорій спорів, окрім справ про банкрутство та справ щодо об'єктів права інтелектуальної власності.