flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завершено другий етап навчальної програми з питань судового адміністрування

07 квітня 2015, 15:40

В Україні закінчився другий етап навчальної програми з питань судового адміністрування, який організувала Державна судова адміністрація України в партнерстві з Національною школою суддів України за підтримки Проекту USAID "Справедливе правосуддя" та участі Університету штату Мічиган (США).
 


 


У навчальній програмі з питань судового адміністрування взяв участь керівник апарату Господарського суду Миколаївської області Віталій Ремез. 


 

Уперше програму розроблено та впроваджено в Україні у квітні 2013 року. Програма спрямована на поглиблення знань, умінь та навичок у сфері судового адміністрування; навчання керівників апаратів судів, їхніх заступників та працівників Державної судової адміністрації України сучасним методам управління судами. До реалізації програми залучено практиків і викладачів навчальних закладів України та США (Університет штату Мічиган). 

Під час навчання керівники апаратів судів, їхні заступники та працівники територіальних управлінь ДСА України здобули знання та набули практичних навичок у процесі опанування навчальних курсів "Лідерство", "Цілі та обов’язки судів", "Формування бачення та стратегічне планування", "Ресурси, бюджет і фінансування", "Управління рухом справ", "Управління інформаційними технологіями", "Основні компоненти суду", "Управління кадрами", "Освіта, практичне навчання і розвиток", "Зв’язки судів з громадськістю".
 



 

Організатори програми впевнені, що досвід попереднього навчання за програмою судового адміністрування та допомога з боку іноземних фахівців допоможе підготувати нову велику групу професійних управлінців. Це має позитивно вплинути на рівень управлінської роботи в судах та відповідно на якість судочинства.