flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд: вдосконалимо підготовку студентів-правників

22 жовтня 2012, 10:43

12 жовтня 2012 року в господарському суді Миколаївської області відбулося засідання «круглого столу» із представниками вищих навчальних закладів  м. Миколаєва, в яких готують кваліфіковані юридичні кадри.

У роботі «круглого столу» взяли участь науковці з МК НУ «Одеська юридична академія» (Л.Ю. Бачина, Н.В. Сугацька, О.В. Каплій),  ММІРЛ «Україна» (О.В. Пастухов, Ю.В. Орел), МНУ ім. О.Сухомлинського (Горбатко Н.П., С.С. Манукян, В.В. Чернетченко), НУК ім. адмірала Макарова (І.В. Дмитриченко), ЧДУ ім. П.Могили (С.Г. Ковальова), Миколаївського коледжу бізнеса і права (О.А. Дмитриченко). Предметом обговорення учасників заходу були питання, пов’язані з проходженням студентами-правниками виробничої практики в господарському суді Миколаївської області.

 

 «Круглий стіл» є черговою сходинкою у низці запланованих судом заходів, спрямованих на вдосконалення професійної підготовки майбутніх юристів та підвищення рівня прозорості й ефективності діяльності судової системи. Нагадаємо, одним із перших таких кроків було проведення минулого року в господарському суді Миколаївської області Дня відкритих дверей. У рамках цього заходу вперше відбулось наочне знайомство студентів із  специфікою роботи суддів у сфері господарського судочинства.

На думку голови господарського суду К.Л. Василяки, організація заходів для юних правників, під час яких молодь набуватиме першого професійного досвіду, потребує спільних зусиль освітян і представників судової влади.  Логічним продовженням цієї тези під час «круглого столу» стала дискусія викладачів та керівництва суду навколо шляхів збагачення правових знань майбутніх юристів упродовж навчальної і виробничої практик.

 

Як відомо, студентів-практикантів господарський суд Миколаївської області радо приймає у своїх стінах не перший рік. Найкращі з них поповнили ряди молодих фахівців суду, одержавши перемогу у конкурсі на заміщення вакантних посад секретарів суду й секретарів судового засідання.

Цікаво, що кількість практикантів у відділі забезпечення судового процесу та аналітично-статистичної роботи відчутно зростає. Таку популярність господарського суду як бази для практичної підготовки юридичних кадрів пов’язують з дедалі більшим попитом на досвідчених правників у господарському комплексі держави. Не останню роль у виборі бази практики відіграє той факт, що в суді створено всі умови для ефективної практичної підготовки молоді.

За словами К.Л. Василяки, господарський суд планує вдосконалювати методи роботи із студентами. На завершення дискусії учасники «круглого столу» визначили основні особливості роботи з молоддю, які мають суттєво вплинути на вибір особистого професійного шляху молодих юристів.