flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд: урочистості з нагоди ювілею

28 листопада 2012, 09:54

21 листопада виповнилося 90 років від дня, коли Рада Народних Комісарів УСРР постановила, що спори між підприємствами мають вирішувати арбітражні комісії, які поступово, протягом століття, перетворилися на господарські суди. 

Святкування річниці утворення арбітражно-судової системи України стало видатною подією для представників господарського судочинства по всій державі. Урочистості з нагоди ювілею пройшли й на Миколаївщині — 21 листопада в господарському суді Миколаївської області відбулися  святкові збори суддів, працівників апарату та суддів-ветеранів господарського суду.

За традицією привітав колег голова суду Костянтин Леонідович Василяка.  Нагадавши про складний історичний шлях розвитку господарського судочинства, голова суду висловив упевненість, що і в подальшому система спеціалізованих судів ефективно забезпечуватиме захист економічних інтересів кожного господарюючого суб’єкта в Україні.

В урочистій атмосфері свята найкращих працівників господарського суду Миколаївської області нагороджено за сумлінну працю відомчими заохочувальними відзнаками й почесними грамотами.

Так, ювілейною медаллю Вищого господарського суду України за працю понад 25 років у системі господарського судочинства нагороджено суддю у відставці Цвєткову П.В.

За працю понад 20 років ювілейною медаллю Вищого господарського суду нагороджено суддю у відставці Полянську В.М., суддів Васильєву Л.І., Гриньову-Новицьку Т.В., Дубову Т.М., Міщенка В.І., Ткаченка О.В., Фролова В.Д.

З нагоди ювілею почесною грамотою обласної ради відзначено помічників суддів Хімороду В.Г., Шаронову Н.О., грамотою головного управління юстиції у Миколаївській області — секретарів судового засідання Дроботун Л.Ю., Іванова В.І.

Грамотою господарського суду Миколаївської області відзначено суддю у відставці Моргуленко Т.Є. та суддю Центрального районного суду м. Миколаєва у відставці Григор’єву А.А. (яка протягом 1963-1964 років обіймала посаду головного державного арбітра Миколаївського державного арбітражу).

Грамотою суду, з нагоди свята, відзначено за сумлінну працю прибиральницю Прохорчук Н.В.

На завершення урочистостей К.Л.Василяка висловив вдячність працівникам суду за плідну працю та побажав подальших професійних успіхів у служінні обраній справі.