flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День працівників суду в господарському суді Миколаївської області

17 грудня 2012, 13:56

Минулого тижня в Україні відзначали професійне свято всі працівники сфери судочинства.

Суд — одна з найважливіших складових правового фундаменту держави, єдиний демократичний механізм вирішення конфліктів та захисту прав і свобод людини.  Усі, хто вирішив присвятити своє життя здійсненню правосуддю, беруть на себе одну з найбільш почесних функцій держави.

На підтвердження цієї думки дванадцять років тому Президент України Указом від 8 грудня 2000 року встановив в Україні День працівників суду, який відзначають у державі щорічно 15 грудня. Цю дату вибрано не випадково: 15 грудня 1992 року Верховна Рада України ухвалила один із перших документів, спрямований на забезпечення належних умов для здійснення правосуддя — Закон України «Про статус суддів» (на сьогодні вже втратив чинність, натомість чинним є Закон «Про судоустрій і статус суддів» від 07 липня 2010 року).

У рамках святкування Дня працівників суду 15 грудня в господарському суді Миколаївської області відбулися урочисті збори.  

З професійним святом привітав колектив господарського суду голова К.Л. Василяка. Звернувшись до колег з вітальною промовою, К.Л. Василяка зазначив: підвищення авторитету українського правосуддя залежить не тільки від професіоналізму суддів та удосконалення законодавства, а й від спільного бажання працівників суду поліпшити роботу судової системи, від наполегливої праці всього колективу.   

До вітального слова та побажань успіхів у справі утвердження верховенства права приєднався начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Миколаївській області  В.І. Сікиринський.

У піднесеній атмосфері свята суддів та працівників господарського суду Миколаївської області нагороджено за сумлінну працю почесними відзнаками, грамотами та подяками.

З нагоди професійного свята нагрудним знаком «Почесний працівник господарського суду України» нагороджено суддю О.Г.Смородінову. Грамотою Вищого господарського суду України нагороджено начальника фінансово-економічного відділу Л.П.Рябоконь, начальника відділу матеріально-технічного забезпечення О.О.Корицького. Подяки Голови Вищого господарського суду України отримали головні спеціалісти Н.С.Батченко, Т.А. Рисюк, помічник судді Є.В. Цихоня, секретарі суду Л.В.Шагаєва та О.І.Шалигіна.

Почесні грамоти Миколаївської міської ради вручено помічнику судді Л.В.Сербіній, головному спеціалісту В.О.Ніколаєвій, секретарям судового засідання В.В. Панченко та К.М. Ржепецькій.

Почесними грамотами Територіального управління Державної судової адміністрації України в Миколаївській області відзначено начальника відділу кадрового забезпечення О.К.Лопатіна, помічника судді О.Б. Григор’єву.

Подякою Голови господарського суду Миколаївської області відзначено помічників суддів К.С. Д`яченко, О.М. Колесніченко. 

На завершення урочистостей голова суду подякував колективу за плідну працю й побажав подальших успіхів у служінні Закону.