flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч із студентами ММІРЛ «Україна»

20 лютого 2013, 16:33

7 лютого 2013 року в господарському суді Миколаївської області відбулася зустріч працівників суду із студентами Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини «Україна».

Відвідання суду юними правниками стало можливим у рамках традиційної співпраці господарського суду із вищими навчальними закладами регіону.

 Щорічний обмін досвідом між юристами-практиками та студентами юридичних спеціальностей проходить під час навчальних практик, Днів відкритих дверей та інших заходів, які влаштовує господарський суд з метою вдосконалення професійної підготовки майбутніх фахівців.

Цього разу студенти взяли участь у пізнавальній  екскурсії,  під час якої дізналися про становлення господарського судочинства на Миколаївщині та ознайомилися із роботою суду.

Молодь завітала до канцелярії суду, відділу забезпечення судового процесу, бібліотеки, приймальні голови суду, служби судових розпорядників. Спілкуючись із працівниками апарату, юні правознавці охоче слухали про роботу відділу документального забезпечення та архіву суду, порядок звернення до суду й забезпечення проведення судових засідань,  функціонування інших структурних підрозділів суду. Екскурсанти ознайомилися з інформаційними стендами, побували в робочих кабінетах помічників суддів та секретарів судових засідань.

Наочне ознайомлення із господарським судочинством продовжилось у залі судового засідання. Студенти вперше спостерігали за ходом розгляду судової справи, судовими дебатами та оголошенням судового рішення.

На завершення зустрічі на запитання гостей відповіла керівник апарату суду Фортуна Т.Ю.

На думку керівництва суду, такий правовий діалог між судом та студентством сприяє формуванню в молоді позитивних стереотипів про судову систему. Упродовж року суд планує провести низку аналогічних заходів, спрямованих на збагачення правових знань майбутніх правників.