flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд стягнув 136 000 грн. на користь Державного бюджету України за порушення вимог закону «Про захист економічної конкуренції»

22 вересня 2017, 10:01

11 вересня 2017 року Господарський суд Миколаївської області повністю задовольнив позов Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про стягнення штрафу та пені з Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім “Енергетичне машинобудівництво”» за порушення вимог Закону України «Про захист економічної конкуренції».

Під час розгляду справи з’ясовано, що відповідно до рішення адміністративної колегії Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України відповідача було притягнуто до відповідальності за антиконкурентні узгоджені дії, які стосуються спотворення результатів торгів, та накладено штраф у розмірі 68 000 грн., який підлягав строком сплаті у двомісячний строк з дня отримання рішення.        

Станом на дату подання позову відповідач штраф у сумі 68 000 грн. не сплатив.

Розглянувши обставини справи та оцінивши подані до суду докази, суд вирішив позов задовольнити повністю, стягнути з відповідача на користь Державного бюджету України штраф в сумі 68 000 грн. згідно з рішенням адміністративної колегії Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та пеню в сумі 68 000 грн.