flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Задоволено позов Центрального об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва

18 вересня 2017, 13:53

12 вересня 2017 року Господарський суд Миколаївської області у повному обсязі задовольнив позов Центрального об’єднаного управління Пенсійного фонду України  м. Миколаєва до Публічного акціонерного товариства «Чорноморський суднобудівний завод» про стягнення 2 945 770, 24 грн. заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Суд установив, що управління Пенсійного фонду надсилало на адресу відповідача розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, однак останній своєчасно своєчасно не перерахував до Пенсійного фонду України суми відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, внаслідок чого у нього утворилась заборгованість.

У 2014 році було порушено провадження у справі про банкрутство ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод». Згідно з положеннями Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» суд, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство, вирішує усі майнові спори з вимогами до боржника. Грошові вимоги позивача виникли після порушення провадження у справі про банкрутство та є поточними, отже розглядались окремо в позовному провадженні.

Відповідач не надав суду доказів, які б підтверджували факт сплати  наявної заборгованості. За таких обставин господарський суд дійшов висновку, що вимоги Центрального об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва є обґрунтованими, підтверджуються належними та допустимими доказами та підлягають задоволенню в повному обсязі.