flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Задоволено позов прокуратури в інтересах держави про визнання незаконним скасування пункту рішення органу місцевого самоврядування

13 жовтня 2017, 10:35

Господарський суд Миколаївської області повністю задовольнив позов заступника керівника Вознесенської місцевої прокуратури Миколаївської області. Позов було подано в інтересах держави до Водяно-Лоринської сільської ради та фермерського господарства про визнання незаконним скасування пункту рішення органу місцевого самоврядування.

У процесі розгляду справи було з’ясовано, що всупереч  вимогам законодавства Водяно-Лоринська сільрада прийняла оспорюване рішення про надання в оренду  земельної ділянки без проведення земельних торгів. Земельна ділянка площею 6,2103 га, щодо якої прийнято спірне рішення органу місцевого самоврядування, є ділянкою сільськогосподарського призначення, яка  входить до складу земель комунальної власності Водяно-Лоринської сільради, розташована на території Водяно-Лоринської сільради в Єланецькому районі Миколаївської області.

Суд визнав, що спірний пункт рішення Водяно-Лоринської сільради суперечить вимогам законодавства України, і, приймаючи його, сільрада порушила права територіальної громади Водяно-Лоринської сільської ради як власника спірної земельної ділянки, а тому позовна вимога про визнання незаконним та скасування спірного рішення органу місцевого самоврядування є обґрунтованою.

Отже, 04 жовтня 2017 року Господарський суд Миколаївської області прийняв рішення про визнання  незаконним та скасування пункту рішення Водяно-Лоринської сільської ради в частині надання дозволу на укладення з фермерським господарством договору оренди земельної ділянки.