flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Задоволено позов прокуратури в інтересах держави про повернення земельної ділянки Миколаївській міській раді

11 грудня 2017, 17:17

Господарський суд Миколаївської області повністю задовольнив позов першого заступника прокурора Миколаївської області в інтересах держави в особі Миколаївської міської ради.

Перший заступник прокурора Миколаївської області звернувся до суду з позовом, в якому просив спонукати миколаївське підприємство повернути Миколаївській міській раді земельну ділянку площею 8566 кв.м.

Під час розгляду справи було встановлено, що договір оренди землі у встановленому законом порядку у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно був не зареєстрований. Отже, зазначений договір оренди від вважається неукладеним.

Використання Товариством земельної ділянки комунальної власності без правовстановлюючих документів порушує інтереси держави у сфері контролю за використанням та охороною земель, ефективного використання земельних ресурсів, суперечить державній політиці у сфері земельних відносин, призводить до ненадходження коштів до місцевого бюджету з орендної плати за використання цієї ділянки.

28 листопада 2017 року Господарський суд Миколаївської області прийняв рішення про задоволення позову в повному обсязі. Підприємство зобов’язане повернути Миколаївській міській раді земельну ділянку площею 8566 кв. м.