flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Задоволено позов Регіонального відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області про стягнення заборгованості заборгованості з орендної плати

03 січня 2018, 15:47

12 грудня 2017 частково задоволено позов Регіонального відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області до Товариства з обмеженою відповідальністю “Південний магістр”  про стягнення  заборгованості заборгованості з орендної плати.  

Позивач у позовній заяві вказує, що відповідач неналежним чином виконував свої обов’язки щодо сплати орендної плати за договором до державного бюджету, у зв’язку з чим у нього утворилась заборгованість з орендної плати.

Відповідач не наддав будь-яких доказів того, що належним чином і в повному обсязі виконав свої зобов’язання за договором оренди щодо своєчасної сплати, отже не довів безпідставність позовних вимог, тоді як надані позивачем докази навпаки підтвердили наявність вказаної у позові заборгованості, а отже і обґрунтованість позовних вимог.

Господарський суд прийняв рішення про стягнення на користь держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Миколаївській області 8   936,44 грн. – основного боргу, 830,63 грн. – пені, 268,09 грн. – штрафу та 1600,00 грн. судового збору. В решті позовних вимог було відмовлено.