flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському апеляційному господарському суді відкрито кабінет медіації

22 лютого 2018, 16:08

20 лютого 2018 року в Одеському апеляційному господарському суді відбулось урочисте відкриття кабінету медіації. У заході взяли участь працівники Господарського суду Миколаївської області  — у режимі відеоконференцзв’язку.

Кабінет медіації працюватиме з лютого по вересень 2018 року в рамках грантового проекту «Підвищення поінформованості суддів та адвокатів щодо медіації та обізнаності громадян про медіацію для покращення доступу до правосуддя та підвищення ефективності судової влади». Цей пілотний проект реалізує Українська академія медіації за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в  межах Програми «Нове правосуддя».

Кабінет медіації надасть можливість учасникам процесу, окрім процесуального врегулювання вирішення спору за участю судді, спробувати врегулювати свій спір за допомогою професійного медіатора.

У США та країнах Європи медіація — досить популярне явище, яке користується попитом у населення і дозволяє знизити судове навантаження. Цей напрямок, за словами голови Одеського апеляційного господарського суду Наталії Богацької, є досить перспективним і для України, оскільки має великий потенціал для заощадження фінансових ресурсів сторін та оптимізації роботи судів.

Діяльність кабінету медіації спрямована на сприяння покращенню інформування громадян та правників щодо можливості альтернативного позасудового врегулювання спорів та мирного їх вирішення за допомогою медіації, отримавши таку послугу у кабінеті безоплатно.

У кабінеті медіації відвідувачі суду зможуть безкоштовно:

 — отримати інформацію про процедуру медіації;

— отримати консультацію щодо можливості вирішення наявного у них спору за допомогою медіації;

— взяти участь у процедурі медіації