flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ХV черговий з’їзд суддів України

06 березня 2018, 11:43

5 березня 2018 року розпочався ХV черговий з’їзд суддів України. Відкриваючи з'їзд,  Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко повідомила, що зареєстровано 300 делегатів. 

Делегати з'їзду затвердили порядок денний: першим питанням у порядку денному визначено вибори до Ради суддів України, другим питанням  - обрання членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, третім - обрання членів Вищої ради правосуддя.

У перервах між підготовкою до голосувань делегати планують заслухати звіти очільників судової влади: звіт Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів; інформація Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про її діяльність та інформація Голови Державної судової адміністрації України про її діяльність, зокрема щодо організаційного, фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності органів судової влади.

Делегати з'їзду визначились і з кандидатами до органу суддівського самоврядування. На членство в Раді суддів України претендує 36 осіб.

Робота з'їзду триватиме три дні.

 

Джерело: прес-служба Ради суддів України