flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набув чинності закон про створення і ведення кредитного реєстру Національного банку України

06 березня 2018, 12:27

У неділю, 4 березня 2018 року, набув чинності закон про створення і ведення кредитного реєстру Національного банку України, опублікований напередодні у газеті «Голос України» 3 березня 2018 року.

При цьому, відповідно до Прикінцевих та перехідних положень, Закон вводиться в дію через 2 місяці з дня набрання чинності цим Законом, а саме 4 травня 2018 року.

Однак уже з 1 квітня цього року банки повинні будуть:

  • забезпечити подання до Кредитного реєстру Національного банку України інформації, передбаченої цим Законом та нормативно-правовими актами Національного банку України, у визначеному Національним банком України порядку;
  • протягом 6 місяців з дня набрання чинності цим Законом, але не пізніше 31 грудня 2018 року, повідомити боржників (письмово та/або шляхом розміщення інформації на офіційному веб-сайті банку та розміщення інформаційних повідомлень у відділеннях банку) про подання інформації стосовно них до Кредитного реєстру Національного банку України у порядку, визначеному Національним банком України.

Національний банк України протягом 2 місяців повинен буде вжити заходів для створення Кредитного реєстру та забезпечити його ведення.

Нагадаємо, що зазначений Закон вніс відповідні зміни до Законів «Про Національний банк України», «Про банки і банківську діяльність», «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

З текстом Закону № 2277-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку України та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків» можливо ознайомитися за посиланням: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/2277-19

 

 

Джерело: https://oda.arbitr.gov.ua/sud5037/pres-centr/news/442771/