flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практична підготовка майбутніх юристів

19 березня 2018, 10:45

У Господарському суді Миколаївської області добре розуміють важливість практичної підготовки майбутніх юристів, яка в подальшому може суттєво вплинути на вибір особистого професійного шляху молодих правників. Для студентів-правників у господарському суді проводяться ознайомчі екскурсії, під час яких молодь має змогу ознайомитись із історією створення, структурою й принципами діяльності суду. На базі суду успішно проходять навчальну й виробничу практики студенти юридичних спеціальностей вищих навчальних закладів. Завдяки цьому студенти отримують чітке уявлення про майбутню професію, вдосконалюють наявні уміння та здобувають професійні навички з обраної спеціальності.

Популярність господарського суду як бази для практичної підготовки юридичних кадрів пов’язують з дедалі більшим попитом на досвідчених правників у господарському комплексі держави. Не останню роль у виборі бази практики відіграє той факт, що в суді створено всі умови для ефективної практичної підготовки молоді.

У січні-лютому 2018 року ознайомились із роботою Господарського суду Миколаївської області і пройшли переддипломну практику студенти І курсу магістратури Національного університету «Одеська юридична академія».  У березні розпочалась виробнича практика студентів Миколаївського коледжу бізнесу та права, яка триватиме до червня.

Також обмін досвідом між юристами-практиками та студентами юридичних спеціальностей відбувається не тільки у процесі навчальних практик, а й під час інших заходів, які періодично влаштовує господарський суд з метою вдосконалення професійної підготовки молоді.