flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Задоволено позов Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

16 березня 2018, 14:53

01  березня 2018 року Господарський суд Миколаївської області прийняв рішення у справі за позовом Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (АМК) до товариства з додатковою відповідальністю про стягнення 18 000, 00  грн. штрафу та зобов’язання виконати рішення.

Предметом даного позову виступає майнова вимога позивача про стягнення з відповідача суми штрафу, накладеного рішенням органу АМК, та пені, – внаслідок несплати суми штрафу; а також немайнова вимога позивача про виконання пункту рішення органу АМК.

Відповідно до приписів ст. 25 Закону України "Про Антимонопольний комітет України" з метою захисту інтересів держави, споживачів та суб'єктів господарювання Антимонопольний комітет України, територіальні відділення Антимонопольного комітету України у зв'язку з порушенням законодавства про захист економічної конкуренції органами влади, юридичними чи фізичними особами подають заяви, позови, скарги до суду, в тому числі, зокрема, про стягнення не сплачених у добровільному порядку штрафів та пені.

Частиною 2 ст. 56 Закону України "Про захист економічної конкуренції" визначено, що рішення та розпорядження органів Антимонопольного комітету України, голів його територіальних відділень є обов'язковими до виконання.

У передбачений законом термін та станом на час подання позову рішення Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України відповідач не виконав, штраф не сплатив.

Суд визнав, що позовні вимоги заявлені обґрунтовано та підлягають задоволенню в повному обсязі. Прийнято рішення про стягнення з підприємства 9000,00 грн. штрафу, накладеного на товариство рішенням адміністративної колегії Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, та 9000,00 грн. пені, нарахованої відповідно до частини 5 статті 56 Закону України “Про захист економічної конкуренції” за прострочення сплати штрафу. Товариство зобов’язане  виконати пункт  резолютивної частини рішення адміністративної колегії Миколаївського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.