flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підбито підсумки внутрішнього опитування суддів та працівників апарату суду

19 березня 2019, 11:32

На виконання рішення Ради суддів України від 17.09.2018 № 53 "Про  застосування системи оцінювання роботи суду (СОРС) з метою отримання  інформації про поточну ситуацію роботи судів та визначення потреб органів системи правосуддя" у Господарському суді Миколаївської області протягом січня-лютого проведено внутрішнє анонімне опитування суддів та працівників апаратів суду за електронними анкетами, які розробила програма USAID «Нове правосуддя» для оцінювання роботи суду.

Нагадуємо, що СОРС за своїм змістом є сукупністю методів збору, обробки та узагальнення інформації, що стосується ключових аспектів діяльності суду і може бути використана для планування діяльності та ухвалення управлінських рішень.

В опитуванні взяли участь 8 суддів та 51 працівник апарату суду.

Найвищі середні оцінки за результатами опитування суддів отримано за такими критеріями:

            — оцінка голови суду суддями: 4,90;

            — оцінка зборів суддів суддями: 4,80.

Найвищі середні оцінки за результатами опитування працівників апарату суду отримано за такими критеріями:

— оцінка голови суду працівниками апарату: 4,85;

— оцінка зборів суддів працівниками апарату: 4,79.

Узагальнення показників опитування показало, що середня оцінка суддями роботи суду становить 4,04 бали. Середня оцінка за критерієм «Негативні характеристики суду працівниками апарату» становить 4,51.

Підбиття підсумків анкетування виявило низку аспектів діяльності Господарського суду Миколаївської області, що потребують покращення.  Так, особливу увагу судді та працівники апарату суду звернули на такі проблеми: безпека у приміщеннях суду,  достатня кількість залів судового засідання, зручність та комфортність приміщень суду для відвідувачів суду (учасників проваджень), якість роботи автоматизованої системи діловодства, стан приміщень суду.

Результати оцінювання буде обговорено на робочих нарадах з метою подальшого вжиття заходів для удосконалення функціонування суду.