flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Господарському суді Миколаївської області підбили підсумки анонімного письмового опитування відвідувачів суду

29 березня 2019, 16:06

У  березні 2019 року підбито підсумки добровільного анонімного опитування відвідувачів Господарського суду Миколаївської області щодо якості функціонування суду за анкетами, передбаченими Системою оцінювання роботи суду (СОРС). Опитування організовано силами суду в лютому  поточного року з метою оцінювання якості роботи суддів та працівників апарату суду та комфортності перебування у суді.

В опитуванні взяли участь 29 респондентів, які оцінювали діяльність господарського суду за п’ятибальною шкалою. Перший досвід добровліьного анонімного анкетування відвідувачів отримано в суді 2013 року. Щорічне проведення опитувань дає змогу дослідити зміни в роботі суду та у сприйнятті громадянами його діяльності.

У процесі опитування відвідувачі суду мали можливість порівняти свої враження від візиту до суду із очікуваннями. Переважна більшість опитаних погодилися, що враження від візиту до суду відповідають очікуванням. 42% респондентів визнали враженнями кращими за очікувані.

Найвищими балами громадяни оцінили характер спілкування працівників суду з учасниками судового процесу, обґрунтованість судового рішення, наявність потрібної інформації в суді. Водночас опитування дігностувало проблеми, пов’язані з комфортністю перебування в суді — потребують  поліпшення умови доступу до суду людей з обмеженими можливостями, є потреба у підвищенні рівня зручності місць для очікування та оформлення документів.

Підсумки опитування буде використано для удосконалення функціонування суду.