flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл «Проходження практики студентами-правниками на базі Господарського суду Миколаївської області як складова навчального процесу»

08 квітня 2019, 15:16

 

5 квітня 2019 року в Господарському суді Миколаївської області відбулось засідання круглого столу на тему «Проходження практики студентами-правниками на базі Господарського суду Миколаївської області як складова навчального процесу».

У роботі круглого столу взяли участь голова Господарського суду Миколаївської області Марина Мавродієва, керівник апарату суду Віталій Ремез, заступники керівника апарату Ірина Заболотна й Ганна Гуринчук, прес-секретар суду та студенти Миколаївського інституту права (структурного підрозділу Національного університету «Одеська юридична академія»), студенти Миколаївського коледжу бізнеса і права.

 

Серед студентів, що брали участь у круглому столі, були ті, що неодноразово проходили практику на базі суду — отже, дискусія відбувалась навколо проблем і перспектив процесу здобуття професійних навичок під час проходження практики в органі правосуддя. Учасники круглого столу обговорили особливості практичної підготовки юристів, зокрема тих, які планують у майбутньому працювати в судовій системі. Під час дискусії  учасники також торкнулися теми реформування правової освіти.

Наприкінці заходу молодь позитивно оцінила досвід, набутий під час практики в Господарському суді Миколаївської області, й висловила надію на розвиток співпраці з судом навчальних закладів, що готують юристів.