flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Миколаєві обговорено проблемні питання впровадження електронного судочинства

05 червня 2019, 16:49

4-5 червня 2019 року представники Господарського суду Миколаївської області взяли участь у семінарі з питань запровадження електронного судочинства, який відбувся в Миколаївському апеляційному суді.

Спікерами заходу виступили кваліфіковані спеціалісти Державного підприємства «Інформаційно-судові системи»: керівник проекту робочої групи із впровадження електронного судочинства Оксана Литвинова, радник генерального директора ДП «Інформаційні судові системи» Євген Жердєв, директор департаменту статистики та аналізу даних  Олександр Фіалковський, головний фахівець з розроблення й тестування програмного забезпечення Вадим Коваль.

Семінар організовано за ініціативи Миколаївського апеляційного суду з метою першочергового запровадження в експлуатацію усіх модулів та підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Під час заходу обговорено проблемні питання впровадження електронного судочинства, ознайомлено присутніх з процедурою реєстрації в електронному кабінеті, принципами дії основних модулів системи тощо.

Наразі система електронного судочинства працює в тестовому режимі. Судді, присутні на семінарі, висловили занепокоєння щодо поспіху у запровадженні цієї системи, оскільки недоліки й труднощі, які виникли під час її експлуатації, потребують ретельного опрацювання.  Кожен із  модулів системи потребує окремого обговорення та вдосконалення, що не видається можливим зробити за короткий проміжок часу. Особливу стурбованість викликають питання кібербезпеки, захищеності персональних даних, внесених у систему  — на думку працівників Господарського суду Миколаївської області, відповідні модулі мають пройти ґрунтовну перевірку та апробацію.

Нещодавно розпочато роботу Центру технічної підтримки користувачів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, який містить актуальні поради щодо роботи в системі. Перейти на портал «ЄСІТС. Технічна підтримка користувачів»  можна за посиланням:  https://wiki.court.gov.ua

Господарський суд Миколаївської області дякує Миколаївському апеляційному суду за можливість долучитися до обговорення проблемних питань функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

 

Фото: Миколаївський апеляційний суд