flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав повернути майно, що належить до комунальної власності

18 липня 2019, 14:57

Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 1 в інтересах держави про визнання недійсним та скасування наказу Управління комунального майна Миколаївської міської ради, визнання недійсним  договору про внесення змін до договору оренди цілісного майнового комплексу (парк «Народний сад»), й повернення майна, що належить до комунальної власності.

25 червня 2019 року суд своїм рішенням зобов’язав Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтершоу» повернути на користь Миколаївської міської ради цілісний майновий комплекс по вул. 3-я Воєнна, 5А у м. Миколаєві.

Дослідивши матеріали справи, суд установив, що оспорюваний наказ Управління комунального майна Миколаївської міської ради не відповідає вимогам законодавства, у зв'язку з чим підлягає визнанню незаконним та скасуванню.

Під час розгляду справи суд також установив, що договір про внесення змін до договору оренди укладено з порушенням чинного законодавства. Оскільки оспорюваний договір підлягає визнанню недійсним, у товариства з обмеженою відповідальністю немає правових підстав використання орендованого комунального майна у місті Миколаєві. Отже, розглянувши всі обставини справи, суд задовольнив позов прокурора.