flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся урок правового виховання для учнів 4-го класу

30 вересня 2019, 16:42

26 вересня 2019 року за ініціативи працівників Господарського суду Миколаївської області відбувся «Урок правового виховання» для учнів 4-А класу Миколаївської загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ступенів № 4 імені Б.І. Молчанова.

На урок до школярів завітала суддя Господарського суду Миколаївської області Вікторія Корицька. На уроці чотирикласники вперше  почули про особливості професії служителя Феміди й дізналися, як називається професійний одяг судді. Учні радо ділилися власними знаннями про способи розв’язання різних суперечок, розповідали про участь батьків у судових процесах, розпитували про вимоги до професії судді й до освіти, яку необхідно здобути, щоб обійняти цю відповідальну посаду.  Учні виявили цікавість й до судових справ — серед численних запитань були й такі, що стосувалися спроб з’ясувати, які ж судові справи найважче розглядати, а які найлегше.

 

 

Суддя Вікторія Корицька розповіла маленьким слухачам про роль суду в розвитку держави та суспільства, про важливість бути справедливим і дотримуватися закону. У продовження дискусії під час уроку було продемонстровано мультфільм на правову тематику «Кінь проти Хом’яка», який було спеціально створено в Україні з допомогою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках програми «Нове правосуддя». Уперше показ цього мульфільму дітям працівники Господарського суду Миколаївської області  апробували наприкінці 2018 року, під час всеукраїнської акції "Урок справедливості".

 

Переглянувши мультфільм, усі учні класу мали змогу відчути себе справедливими суддями, пропонуючи свої, часом дуже нестандартні,  варіанти розв’язання суперечки між Конем і Хом’яком, персонажами мультфільму. У пошуках справедливого рішення дітям активно допомагала суддя Вікторія Корицька та класний керівник Оксана Новікова. Нарешті рішення було сформульовано — в його правильності учні переконалися, переглянувши фінал мультфільму. Однак на цьому дискусію закінчено не було — маленькі «юристи» увійшли в роль й далі висловлювали свою думку щодо розвитку подій у мешканців лісу. На завершення зустрічі суддя Вікторія Корицька дала відповіді на всі уточнювальні запитання школярів.  Одним словом, урок правового виховання відбувся!