flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл з питань новел законодавчого регулювання діяльності арбітражних керуючих

05 березня 2020, 15:43

4 березня 2020 року в Господарському суді Миколаївської області за ініціативи Південно-західного апеляційного господарського суду проведено круглий стіл з питань діяльності арбітражних керуючих у світлі новел Кодексу України з процедур банкрутства, який набув чинності у жовтні 2019 року.

З метою обговорення актуальних проблем у  судовій практиці, яка стосується діяльності арбітражних керуючих, у круглому столі взяли участь суддя Південно-західного апеляційного господарського суду Костянтин Богатир, судді Господарського суду Миколаївської області, арбітражні керуючі Миколаївської області, представники Головного управління Державної податкової служби у Миколаївської області та Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

На початку заходу суддя Південно-західного апеляційного господарського суду Костянтин Богатир передав арбітражним керуючим Миколаївської області вітання від голови Південно-західного апеляційного господарського суду та Асоціації суддів господарських судів України Наталії Богацької зі створенням самоврядної організації — Ради арбітражних керуючих Миколаївської області, яку було сформовано на з’їзді арбітражних керуючих 28 лютого 2020 року. Головою Ради обрано арбітражного керуючого Мілену Фоменко. Судді Господарського суду Миколаївської області долучилися до привітань.

Основною темою обговорення на круглому столі стало питання напрацювання єдиних правових позицій з питань нарахування грошової винагороди та витрат, понесених арбітражним керуючим під час виконання повноважень у справі за новими правилами Кодексу України з процедур банкрутства.

Представник суду апеляційної інстанції, суддя Костянтин Богатир, поділився досвідом й надав рекомендації з питань застосування новел законодавства, що регулюють оплату праці арбітражних керуючих.  Обговорювані питання викликали жваву дискусію серед арбітражних керуючих, яка має шанс продовжитися під час наступних заходах Господарського суду Миколаївської області, присвячених аналізу судової практики.