flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд наклав арешт на земельну ділянку

31 березня 2020, 10:07

Господарський суд Миколаївської області наклав арешт на земельну ділянку площею 2 га, розташовану в межах території Галицинівської сільської ради Жовтневого району Миколаївської області. Ухвалою від 23.03.2020 суд заборонив органам, які здійснюють реєстрацію речових прав на нерухоме майно, здійснювати будь-які реєстраційні дії щодо цієї земельної ділянки.

Таким чином суд 23.03.2020 задовольнив заяву заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 2 про забезпечення позову у справі № 915/285/20. У своєму позові до Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, Товариства з обмеженою відповідальністю "Вітовський транспортний центр" прокуратура просить суд визнати незаконним та скасувати наказ Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, яким затверджено проект із землеустрою та надано у власність  вищевказану земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства.

Звернення прокурора до суду спрямоване на задоволення суспільної потреби у відновленні законності при вирішенні питання збереження прибережної захисної смуги Бузького лиману.

При цьому суд зауважує,  що в разі відсутності у відповідача наміру проводити реєстраційні дії щодо спірної земельної ділянки та дії, спрямовані на зміну її цільового призначення, забезпечення позову в запропонований прокуратурою спосіб ніяким іншим чином не обмежить права відповідача щодо його господарської діяльності до вирішення спору по суті. Неможливим є лише внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань.

 

 #говоритьсуд